SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Децата от SOS Консултативните центрове в София и в Перник на посещение в Музейко

10/04/2024 г. – В началото на април децата и екипът на SOS Консултативните центрове в София и в Перник посетиха интерактивния детски научен и откривателски център „Музейко“.

Посещението се осъществи по проект ?Стъпки напред и с поглед към звездите. Децата-откриватели в света на дигиталните технологии и науката“. Финансовата подкрепа е благодарение на Фондация ?Еврика“ и Асоциация на индустриалния капитал в България.

Нашите малки изследователи имаха възможността да се докоснат до интерактивни експонати от миналото, настоящето и бъдещето. Децата така се увлякоха в учене и забавление заедно, че макар някои да се виждаха за първи път, накрая не искаха да си тръгнат.

За SOS Детски селища България интелектуалното усъвършенстване и стимулиране на откривателския дух у децата е основен приоритет.?Фондация ?Еврика“ и Асоциация на индустриалния капитал в България активно допринасят за това с помощта си.